fredag 12 april 2013

Husmorstips - Skönhet

Jag sitter på en massa husmorsknep gällande ...det mesta! Så nu tänkte jag samla ihop mina små knep i olika inlägg. Börjar här med det man kan kalla för skönhet. Även om ni säkert är skönheter allihopa utan att behöva fixa till någonting, men skönhet kan ju faktiskt handla om att faktiskt få känna sig lite extra fin ibland.

Få bort porer på näsan/kinderna/pannan:
Använd dig av bikarbonat! Fukta ansiktet och gegga ihop lite bikarbonat med vatten och börja skrubba! Det fungerar lite som peeling.

Tips för torr hy:
Mosa ihop en mogen avokado, smeta in i ansiktet. Låt sedan verka i ca 20-30 minuter. Skölj av. Du är nu garanterat mjuk i ansiktet! Detta är typ världens bästa och billigaste ansiktsmask.

Få bort enstaka finnar:
Har du en "inombordare" på gång som ligger under huden och plågar dig med en koncentrerad smärta? Döda den rackarn med tandkräm. Ta en klick tandkräm och smörj in på finnen och låt verka under natten. Det kan behövas att man upprepar detta någon natt till.

Få bort påsarna under ögonen:
De klassiska gurkskivorna funkar bra, men att skiva rå potatis och lägga en skiva på vardera öga funkar utmärkt.

Få vitare tänder:
Borsta tänderna med bakpulver! Blöt tandborsten och strö lite bakpulver över borsten och börja borsta. Tänk dock på att inte göra detta för ofta då överdriven användning sliter på tänderna.

Sprucken ögonskugga blir hel:
Hur många ögonskuggor har man inte tappat i golvet så det spricker och faller i småbitar? Häll några få droppar ren sprit (t ex vodka eller alsolsprit) på ögonskuggan, platta till med fingrarna. Torka över natten, sen är den så gott som ny.

Gör egen makeup remover:
Blöt en bomullspad med vatten, tillsätt några droppar mandelolja. Klar att använda! Funkar med olivolja också, men det blir lite kladdigare då.

Få en bättre spets på kajalpenna/ögonbrynspenna:
Lägg pennan i frysen någon timma innan du vässar den. Det kan även vara bra att förvara pennorna i kylen då de inte blir lika kladdiga när du sedan ska använda dem.
Få extra lena ben när du rakar dem:
Använd balsam istället för raklödder. Använd precis på samma sätt som raklödder när du rakar benen.

Torra armbågar:
Dela en citron på mitten. Sitt med armbågarna i varsin citronhalva i en kvart. Smörj sedan in med oliv- eller mandelolja.

Få bort blåsor:
Skavsår och andra vätskefyllda blåsor kan botas genom att hälla en liten hög salt på blåsan. Saltet suger ur vätskan och är även bakteriedödande.

Få bort celluliter:
Gnugga områdena med kaffesump.

Få bort deodorantfläckar från kläder:
Blanda diskmedel och potatismjöl, gnugga in, skölj av lite lätt. Tvätta som vanligt i maskin.

Få bort svettfläckar/gula fläckar från tröjan:
Använd citron och vinsyra på fläcken. Låt verka i en halvtimme, tvätta som vanligt i maskin.

Få bort blodfläckar från kläder/tyg:
Spola av fläcken så fort som möjligt under vattenkranen, använd så kallt vatten som möjligt.

Slipp frissigt och torrt hår:
Nej, du blir inte fettig i håret så som ett otvättat hår om du använder dig av olivolja. Om du har riktigt torrt hår brukar håret suga upp oljan jättefort. Så kleta in håret med olivolja, låt verka tills oljan börjar droppa från håret. Tvätta håret som vanligt med vanligt schampo. Du kommer genast känna att håret mår bättre.

Gör en egen hårinpackning:
Känns håret livlöst? Blanda ihop två ägg och två msk olivolja. Rör ihop ordentligt! Kleta in i håret. Låt verka i 10 min. Skölj ur och tvätta som vanligt. Och nej, du kommer inte gå runt och lukta ägg, oljan får bort lukten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar